Моят списък с блогове

вторник, 4 февруари 2014 г.

Какъв тип кожа имаме.

Какъв тип кожа имаме?

              Как да определя какъв тип кожа имам?


 Здравейте скъпи ,читатели ! Това е първият ми пост ,в който реших да напиша много важни факти, относно грима и кожата ,тъй като тя е една от основните ,началните неща при определянето на това какъв грим е подходящ за нас според нея.

 Има пет основни типа кожа мазна ,комбинирана ,чувствителна ,суха и увредена (например от солариум или слънцето).Типът кожа може да се определи от това ,колко много или малко мазнина произвежда кожата,гените, начинът ни на хранене, нивото на стреса, лекарствата и дори начинът, по който се грижим за нашата кожата, влияят и определят нейния тип
 Как да разберем какъв тип кожа имаме ?

  За да разберем какъв тип кожа имате измийте лицето си подсушете го и вземете парчета оризова хартия с нея натиснете в зоната на челото,бузите,носа,скулите,брадичката.
 Ако кожата ви е мазна ,хартията ще прилепне към тези места и ще стане прозрачна.
 Ако по нея няма мазни петна и не прилепва кожата ви е суха.
 Ако прилепва в Т-зоната (това е носът,брадичката и челото)значи кожата ви е смесена(комбинирана).
 И така вече сме направили теста и може да премина към типовете кожа.Ще започнем с МАЗНАТА.
  Мазната кожа е лъскава с разширени пори,склонна към образуване на пъпчици и черни точки.За да изберете правилната козметика ,трябва да се съобразите с кожата си ,ако тя е мазна изберете фон дьо тен ,който матира кожата (oil free) също е добре да използвате и матираща пудра за по-добра фиксация.Има и много почистващи продукти за лице на пазара.За да се справим с този тип кожа изисква изключително много грижа.
 Комбинираната кожа е характерно с това ,че има средни пори,гладка и нежна повърхност.Има свеж вид,но все пак тя притежава два типа кожа и затова трябват много грижи ,за да се поддържа.На пазара също има много продукти предназначени за комбинирана кожа.
 Чувствителната кожа е тънка ,деликатна с много малки пори.Тя се зачервява лесно,появяват се чести алергични реакции и много лесно се обрива.
 Сухата кожа се чувства опъната след почистване,има склонност към фини бръчки .В повечето случаи цветът е блед и без блясък.

 Един интересен факт за мазната кожа е ,че тя изключително по-късно е склонна към образуване на бръчици за разлика от сухата и нормалната. Затова дами не се плашете !!! С правилните грижи може да се справите с кожата си.
 И още нещо ако нямате оризова хартия вкъщи ,сутрин (задължително) ,още докато не сте си измили лицето вземете обикновена салфетка и я поставете върху лицето си ,ако има мазни петна по цялото лице ,значи имате мазна кожа,ако е само в Т-зоната -комбинирана и ако няма чувствителна или нормална.

 Е това е от мен... Надявам се да съм ви била полезна и запомнете от мен обичайте се такива ,каквито сте !!! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар